Ex -Yu

Đurić: Ugrožena vlasnička prava Srba na Kosmetu

Đurić: Ugrožena vlasnička prava Srba na Kosmetu
Đurić: Ugrožena vlasnička prava Srba na Kosmetu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je u razgovoru sa delegacijom Savjeta Evrope da kosovska Agencija za privatizaciju ugrožava vlasnička prava i interese srpske zajednice nelegalnom likvidacijom i privatizacijom srpskih privrednih subjekata.

On je istakao da u posljednje vrijeme poseban problem u pogledu uspostavljanja načela vladavine prava predstavljaju sve učestalije aktivnosti Euleksa, koje su dodatni pritisak na srpski narod, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Đurić je sa delegacijom Savjeta Evrope razgovarao o dijalogu Beograda i Prištine, kao i o aktivnostima Vlade Srbije na provođenju briselskih dogovora.

On je naveo da će učešćem predstavnika Srpske liste u pokrajinskoj vladi biti ostvaren značajan napredak, kako u normalizaciji odnosa na Kosovu i Metohiji, tako i u jačanju srpske zajednice.

Đurić je istakao da je u tom smislu od velike važnosti formiranje Zajednice srpskih opština.

Zamjenik direktora Direktorata za politička pitanja Savjeta Evrope Danil Hošabo istakao je statusno neturalni stav Savjeta Evrope prema kosovskom pitanju.

On je izrazio očekivanje da će provođenje briselskog sporazuma dovesti do razumijevanja i kreiranja pozitivne atmosfere među stanovnicima Kosova i Metohije.

Hošabo je naveo da se Savjet Evrope, iako nije direktno uključen u proces dijaloga, trudi da pruži svoj doprinos kroz programe saradnje u oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije, kao i da ima važnu ulogu u očuvanju i zaštiti kulturnog nasljeđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije