Ex -Yu

Dogovoren prvi sastanak Grabar-Kitarovićeve i Milanovića

Dogovoren prvi sastanak Grabar-Kitarovićeve i Milanovića
Dogovoren prvi sastanak Grabar-Kitarovićeve i Milanovića

ZAGREB - Nakon telefonskih poziva, pisama i prepucavanja u javnosti, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Zoran Milanović konačno su dogovorili sastanak. Kako je potvrđeno iz Kancelarije predsjednice, Grabar-Kitarovićeva i Milanović će se prvi put sastati na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, 12. marta, u Saboru RH.

Prvog radnog dana na Pantovčaku Grabar-Kitarovićeva je nazvala Milanovića te ga pozvala na Pantovčak, a on je njoj uzvratio protivpozivom u Vladu. Nakon toga pisali su pisma, u jednom od njih Grabar-Kitarovićeva navela je kako je jedino rješenje za krizu Milanovićeva ostavka, a Milanović  je poručio kako o ostavci ni ne razmišlja, prenosi Index.hr.

U pismu koje je Milanović uputio njoj stajao je poziv da zajedno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, jer godišnje smjernice za rad bezbjednosno-obavještajnih agencija Republike Hrvatske za 2015. godinu nisu još usvojene. "Vaš prethodnik, predsjednik Ivo Josipović, i ja iz razumljivih razloga nismo to željeli učiniti tijekom predizborne kampanje", poručio je Milanović tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije