Ex -Yu

Donacija iz RS za Dječije odjeljenje bolnice u Mitrovici

Donacija iz RS za Dječije odjeljenje bolnice u Mitrovici
Donacija iz RS za Dječije odjeljenje bolnice u Mitrovici

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov uručio je Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici donaciju od 3100 evra namijenjenu Dječijem odjeljenju.

Zamjenik direktora Zdravstvenog centra dr Zlatan Elek rekao je, zahvalivši na donaciji, da će uz pomoć dobijenih novčanih sredstava mališani u ovoj ustanovi imati bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. On je podvukao da je Dječije odjeljenje u kosovskomitrovačkoj bolnici možda jedino odjeljenje u pokrajini koje zbrinjava svu populaciju do 18 godina sa područja cijelog Kosova i Metohije.

"Ova donacija je dokaz da misle ne samo na starije nego i na našu najmlađu populaciju. Nadam se da ćemo uz pomoć ove donacije unaprijediti kvalitet naše zdravstvene usluge koji je i do sada bio na visokom nivou", rekao je Elek.

On je dodao da je ovo jedini zdravstveni centar koji je vrlo dobro snabdijeven lijekovima i sanitetskim materijalom i koji pruža kontinuiranu 24-časovnu zdravstvenu zaštitu za sve građane Kosova i Metohije srpske i nealbanske nacionalnosti.

Načelnik Dječijeg odeljenja dr Zoran Savić rekao je da će novac, 371.410 dinara biti upotrebljen na adekvatan način za kupovinu najneophodnije medicinske opreme za ovo odjeljenje.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je da je novac, prikupljen u RS putem humanitarnog broja 1411 tokom februara, bio namenjen za transplantaciju jetre 22-godišnjem Darku Petroviću iz Goraždevca. Međutim, Darko je preminuo 7. februara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, pa su iz Odbora odlučili da pomoć preusmjere Dječijem odjeljenju Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici. On je rekao i da KiM uzvraća RS za svu pruženu pomoć ali da je svima u RS najveća pomoć ako se Srbi izbore za opstanak na KiM.

Arlov, kome je ovo pedeseta posjeta Kosmetu, sutra će u manastiru Sv.Arhangeli kod Prizrena uručiti novčanu pomoć za devetoro srpske djece sa područja opštine Prizren. Pomoć od 900 evra za devetoro djece u opštini Prizren, među kojima su i devegodišnja Milica Đorđević obezbijedio je Sindikat energetike Republike Srpske.

Osim toga, Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji obezbijedio je za njih i poklone u vrijednosti od 300 evra. Arlov će posjetiti i manastir Visoke Dečane, razgovarati sa sveštenicima i direktorima osnovnih škola o organizovanju dolaska više stotina djece sa Kosmeta u Republiku Srpsku, u avgustu 2015. godine.

Ukupna pomoć od 4.300 evra jedna je u nizu humanitarnih akcija i nastavak pomoći Kosovu i Metohiji Republike Srpske i ovog Odbora, koji djeluje u okviru Udruženja veterana FK Vrbas i prijatelji Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije