Ex -Yu

Drama porodice iz Beograda: Džihadisti oteli kćerku Raškovićima?

Drama porodice iz Beograda: Džihadisti oteli kćerku Raškovićima?
Drama porodice iz Beograda: Džihadisti oteli kćerku Raškovićima?

Samo tri dana prije teroristilčkog napada vehabije Nerdina Ibrića na policijsku stanicu u Zvorniku, u kom je ubio jednog, a ranio dvojicu policajaca, u Beogradu su džihadisti navodno oteli Anu Rašković (18).

Njeni roditelji strahuju da će ona biti iskorišćena za terorističke napade ili trgovinu organima.

Jasna i Dragan Rašković su saznali da je njihovu kćerku vrbovala određena Ismeta koja ju je potom otela.

Ismeta planira da je prebaci u Mali Zvornik, a odatle u Bosnu, na teritoriju vehabija, kažu oni. Situaciju otežava činjenica da policija ne može da im pomogne jer im je ćerka punoljetna.

''Ljudi, pomozite, mi više ne znamo šta da radimo! Plašimo se da će naša Ana biti iskorišćena za terorističke napade ili za trgovinu organima. Imamo informacije da će džihadisti tokom prvomajskih gužvi pokušati da je prebace u Bosnu, to je onda kraj! Verovatno je već sad negde drže drogiranu i ispiraju joj mozak''  prčaju za "Informer" Anini vidno potreseni roditelji.

Raškovići su u porodičnom stanu pronašli Anine sveske sa molitvama, pričama o Alahu i skicama Malog Zvornika.

''Primetili smo mesecima unazad da nešto nije u redu i da nam je dete postalo opsednuto islamom… Čak dva Fejsbuk profila smo morali da joj ugasimo jer se stalno dopisivala sa muslimanima. Na Tviteru se predstavljala kao Safija Minela! Sve češće je nosila marame, čitala je knjige poput “Sultanijinog vrta” i mnogo vremena je provodila u džamiji. Svinjetinu je prestala da jede, govorila da mora da se hrani po HALAL-u… A onda je jednostavno u petak 24. aprila nestala''  pričaju Raškovići, javlja Alo.

U Aninim sveskama stalno se ponavljalo ime Ismete koja je šefica ozloglašene “Zvorničke ćelije” koja vrbuje djevojčice po Srbiji.

''Ana je na nekoliko stranica doslovce napisala: Želim da se vratim teta Ismeti i Bajrakli džamiji'. Kako su ispričali muslimani koje poznajemo, njena povodljivost, povučenost i psihička labilnost predstavljaju idealan profil za bombaša samoubicu '', kaže Anina majka Jasna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije