Ex -Yu

Državljani Srbije pokušali prošvercovati u Hrvatsku 20 kilograma droge

Državljani Srbije pokušali prošvercovati u Hrvatsku 20 kilograma droge
Foto: N.N. | Državljani Srbije pokušali prošvercovati u Hrvatsku 20 kilograma droge

ZAGREB - Na graničnom prelazu Macelj između Hrvatske i Slovenije zaplijenjeno je 20 kilograma marihuane, koju su iz Hrvatske pokušala u automobilu prokrijumčariti dvojica državljana Srbije, rekli su predstavnici krapinsko-zagorske Policijske uprave.

Vrijednost zaplijenjene marihuane na tržištu je oko dva miliona kuna /oko 500.000 KM/.


Predstavnici policije precizirali su na konferenciji za novinare u Zaboku da je droga otkrivena u četvrtak, 14. decembra, navodeći da je to najveća količina zaplijenjene droge ove godine na njihovom području, javljaju hrvatski mediji.

Šef grupe za droge pri Policijskoj upravi Darko Poznić pohvalio je službenika granične policije koji je, iako je vozač bila tridesetogodišnja osoba sa invaliditetom, posumnjao da bi se moglo raditi o krijumčarenju i pozvao vodiča sa službenim psom za detekciju droga.

Pas je pozitivno reagovao, pa je vozilo pretraženo. Marihuana je u četrdesetak paketa bila sakrivena u blatobranima i u duplom dnu prtljažnika.

Načelnik Stanice granične policije Macelj Damjan Vešligaj rekao je da policijski službenik koji je izdvojio vozilo ima veliko iskustvo u tom poslu i posumnjao je zbog ponašanja putnika u vozilu, nervoze i objašnjenja da idu u dužu posjetu prijateljima, ali bez prtljaga.

Tridesetogodišnjak i pedesetdvogodišnjak, koji su osumnjičeni za krijumčarenje droge, nalaze se u pritvoru, a o daljem postupanju odlučiće državni tužilac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije