Ex -Yu

Duško Marković - mandatar za sastav nove vlade

Duško Marković - mandatar za sastav nove vlade
Duško Marković - mandatar za sastav nove vlade

PODGORICA - Zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista /DPS-a/ Duško Marković kandidat je za mandatara za sastav nove vlade Crne Gore, potvrđeno je na današnjoj sednici Glavnog odbora DPS-a.

Sjednici Glavnog odbora DPS-a prisustvovali su predsjednik partije Milo Đukanović i njegov zamjenik Duško Marković, saopšteno je nakon sjednice.

Predsjedništvo DPS-a odlučilo je sinoć da Marković bude kandidat stranke za predsjednika buduće crnogorske vlade.

Osim izbora mandatara, Glavni odbor DPS-a bira tim za pregovore sa manjinskim strankama i Socijaldemokratama o formiranju nove crnogorske vlade.

Očekuje se da pregovori teku brzo i da sav posao bude okončan do 10. ili 11. novembra, pošto bi prethodno bio konstituisan i novi saziv parlamenta.

Duško Marković rođen je 1958. godine u Mojkovcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu 1983. godine, nakon čega se zaposlio u pravnoj službi Rudnika "Brskovo" u Mojkovcu.

Godine 1986. imenovan je za sekretara Skupštine opštine Mojkovac, a na ovoj funkciji bio je do 1989. godine, kada je postao predsjednik Skupštine opštine Mojkovac.

Od 1991. do 1998. bio je generalni sekretar Vlade Crne Gore, a od 1998. i poslanik u Skupštini Crne Gore. Od tada, do 2005. godine obavljao je funkciju pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za Službu državne bezbjednosti.

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost bio je od 2005. do 2010. godine, kada je imenovan za ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore. Marković je 2012. godine imenovan za ministra za ljudska i manjinska prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije