Ex -Yu

Dvije grupe srpskih državljana u Nepalu žive i zdrave

Dvije grupe srpskih državljana u Nepalu žive i zdrave
Dvije grupe srpskih državljana u Nepalu žive i zdrave

NJU DELHI, BEOGRAD - Ambasador Srbije u Indiji Vladan Marić izjavio je, povodom katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Nepal, da je dobio informacije od dvije grupe srpskih građana u Nepalu da su živi i zdravi.

Marić je razgovarao telefonom sa Marinom Staboljević u Katamanduu i naveo da je u Nepalu i dio grupe koja se tu nalazi u organizaciji turističke agencije "Džangl travel".

"U toj grupi su još naši državljani Milorad Majkić, Vukas Bojković, Slađana Đorđević i Jovan Andrijašević. Oni nisu sa Marinom, nalaze se van Katmandua i svi su dobro i nastavljaju dalje, ka jednom mestu gde je inače trebalo da idu", rekao je Marić Radio Beogradu.

On je naveo da se u toj grupi nalazi i dosta hrvatskih državljana i da su svi živi i zdarvi.

Prema njegovim riječima, u Katmanduu se nalazi i srpska džavljanka Dragana Kojić, koja tamo živi i radi sa suprugom i sinom i svi su dobro.

"Za još šest ljudi nastojimo da dobijemo informacije", kazao je Marić.

Srpski alpinisti na sigurnom

Jedan od članova srpske planinarske ekspedicije na Himalajima Dragan Jovović izjavi je za redakciju "Telegrafa" da su svi srpski planinari u Napalu na sigurnom i da nema potrebe za panikom.

"Svi smo dobro, bila je jedna lavina na nekoliko stotina metara od nas. Srećom, u tom trenutku tamo nije bilo nikoga. Ne brinite, svi smo sigurni u baznom kampu na Anapurni", rekao je Dragan Jovović.

On je naveo da ukupno ima 28 srpskih alpinista i da su svi na sigurnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije