Ex -Yu

EU: Bez napretka u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine

EU: Bez napretka u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine
Foto: N.N. | EU: Bez napretka u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine

BRISEL - U novoj rundi pregovora Beograda i Prištine na tehničkom nivou u Briselu nije ostvaren dalji napredak, saopštila je danas Evropska komisija i pozvala dvije strane da pojačaju napore za primjenu dogovorenog.

Evropska komisija u saopštenju je podsjetila obje strane da je napredak u normalizaciji odnosa ključni element na njihovom evropskom putu.

Glavni pregovarači iz Beograda i Prištine Marko Djurić i Avin Arifi sa svojim timovima sastali su se u Briselu od 19. do 21. marta na razgovorima na tehničkom nivou uz posredovanje Evropske unije.

Oni su nastavili ranije razgovore o još neprimijenjenim dogovorima dvije strane postignutim u okviru dijaloga koji se vodi uz pomoć Evropske unije, posebno o sporazumu o Zajednici/Asocijaciji srpskih opština, energetici, mostu u Mitrovici, integrisanom upravljanju granicama i slobodi kretanja, navodi se u saopštenju portparolke Evropske komisije Maje Kocijančić.

"Dok su pregovori bili temeljni, nije ostvaren dalji napredak. Evropska unija poziva obje strane da pojačaju napore u radu na primjeni dogovora, podsjećajući da je napredak u normalizaciji odnosa ključni element na njihovom evropskom putu", navodi se u saopštenju.

Prethodni dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou, uz posredovanje EU, održan je krajem februara poslije više od godinu dana pauze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije