Ex -Yu

Erjavec: Neću predložiti sankcije Rusiji

Erjavec: Neću predložiti sankcije Rusiji
Foto: N.N. | Erjavec: Neću predložiti sankcije Rusiji

LJUBLJANA - Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec izjavio je da vladi, koja bi sutra trebalo da raspravlja o slučaju napada nervnim otrovom na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u engleskom gradu Solzburi, neće predložiti primenu diplomatskih mjera solidarnosti sa Velikom Britanijom.

Hina podsjeća da je Slovenija jedna od osam članica Evropske unije koje se nisu odlučile za diplomatske mjere kojima bi izrazile solidarnost sa Londonom.

"Za sada mislim da je najprije potrebno raščistiti što se u Solzburiju dogodilo, riječ je o vrlo nejasnom i bizarnom slučaju", kazao je Erjavec novinarima pred redovni sastanak koalicije koja određuje dnevni red za redovnu sjednicu vlade.

Podsjeća se da je Erjavec već početkom ove nedjelje kazao da Slovenija za sada ne razmišlja o diplomatskim sankcijama, odnosno simboličnom otkazivanju gostoprimstva jednom ruskom diplomati iz ambasade Rusije u Ljubljani, kao i da međunarodna istraga tek treba da utvrdi šta se dogodilo u Solzburiju.

Navodi se da je Erjavec danas novinarima rekao da on lično ne vidi razlog za takav potez i da ga neće predložiti, ali da će o tome biti vođena rasprava, pa treba da se vidi šta će nakon nje biti zaključeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije