Ex -Yu

Evo kako bujica nosi sve pred sobom

Evo kako bujica nosi sve pred sobom
Evo kako bujica nosi sve pred sobom

VLADIČIN HAN - Na poplavljenim područjima juga Srbije situacija se poslije vodene stihije normalizuje, jer danas čitav dan nije padala kiša. Zbog velikog vodostaja Južne Morave u prekidu je bio saobraćaj na Koridoru 10 od Niša do državne granice sa Makedonijom.

Vanredna situacija i dalje na snazi u gradskoj opštini Vranjska Banja i u opštini Vladičin Han. Na sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije komandant i gradonačelnik Zoran Antić rekao je da su na teritoriji grada Vranja bujične poplave najviše pogodile nekoliko sela.

Novica Đorđević, zamjenik predsjednika gradske opštine Vranjska Banja,kaže da je najgore prošlo i da se više nikad ne ponovi.

Mještanima opštine tek predstoji čišćenje i saniranje poplavljenih podrućja,kao i ispumpavanje vode. Đorđević je potvrdio da je zbog rušenja električnih provodnika 300 domaćinstava oko Krive Feje bilo bez struje.

Vodena stihija srušila je petnaestak provodnika. Poplave su teško pogodile opštinu Vladičin Han, naročito naselja Polom, Prekodolce, Žitorađa.

Predsednik opštine Branislav Tošič ističe rekao je da su evakuisane 24 ugrožene osobe, koje su privremeno utočište dobile u prihvatnom centru gradske osnovne škole.

Ukoliko ne bude novih padavima,počeće ispumpavanje vode iz dvorišta i podrumskih prostorija.Potopljena su i sela Priboj, Stubal, Suva Morava i Lepenica.

Prema riječima načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Vranju Dragana Tasića, 23. januara palo je 25 litara kišnice na svaki kvadrat zemljišta.

Predsjednik gradske opštine Vranjska Banja Slavica Sotirović izjavila je da se voda polako povlači i da se situacija normalizuje. Predsjednica je ponovila da je bujica najveće štete počinila mještanima naselja Savinci i Ogošt,kao i sela Korbevac, piše Telegraf.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se Južna Morava povukla u korito i da se situacija na jugu Srbije normalizuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije