Ex -Yu

Falsifikovali ličnu kartu Vučićevog brata

Falsifikovali ličnu kartu Vučićevog brata
Falsifikovali ličnu kartu Vučićevog brata

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da su policija i grafolozi "nepobitno utvrdili" da je prilikom osnivanja "fantomskog" preduzeća "Asomakum" korišćena falsifikovana lična karta brata srpskog premijera Andreja Vučića i da je njegov potpis falsifikovan.

Stefanović je, na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da postoji razlika u slici i serijskim brojevima na ličnoj karti, te istakao da će policija nastojati da razotkrije osobe koje su omogućile upis u registre preduzeća sa takvom ličnom kartom.

Kako su ranije javili mediji, nakon što je opozicija u Srbiji aktuelizovala ovu priču,  prije nekoliko godina nepoznata lica, koristeći lažnu ličnu kartu otvorila su "fantomsku firmu" na ime Andreja Vučića, ali je još 2010. utvrđeno da Andrej Vučić, brat aktuelnog premijera, sa tim nema nikakve veze.

Govoreći o slučaju pokušaja atentata na srpskog biznismena Milana Beka, Stefanović je rekao da je policija razgovarala sa njim, ali da on zbog zdravstvenog stanja nije želio da govori o napadu dok se ne oporavi.

Stefanović je rekao da je policija obavila više informativnih razgovora sa pojedinim osobama, od kojih je neke testirala na poligrafu, ali da zbog istrage ne može da govori detalje - prenijeli su beogradski mediji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije