Ex -Yu

Fijasko protesta zbog smrti mladića iz Zaprešića

Fijasko protesta zbog smrti mladića iz Zaprešića
Foto: Ilustracija | Fijasko protesta zbog smrti mladića iz Zaprešića

ZAGREB - Ispred ministarstva zdravlja u Zagrebu za jutros je bio zakazan protest "Zagreb za Zaprešić", povodom smrti mladića u Zaprešiću zbog kolapsa Hitne pomoći, ali se na dogovorenom mjestu pojavilo svega nekoliko građana i mnogo više novinara i pripadnika policije, prenijeli su hrvatski mediji.

Protestom započetim u ponedjeljak, dan nakon tragičnog događaja u Zaprešiću, koji je otvorio mnoga pitanja o organizaciji rada Hitne pomoći na nivou cijele države, zahtjeva se smjena resornog ministra Milana Kujundžića.

Grupa okupljenih građana je bila razočarana malim odzivom, pa je novi protest najavljen za utorak u 16 sati u Zaprešiću.

Inače, danas bi trebalo da budu objavljeni zvanični rezultati istrage u vezi sa ovim slučajem, a premijer Andrej Plenković je u svom prvom i jedinom oglašavanju ovim povodom rekao da će se na osnovu tih rezultata odlučiti šta dalje.

Ministar Kujundžić je više puta do sada izjavio da ne vidi svoju krivicu zbog smrti mladića Matea Ružića (22), ali da je spreman da se povuče, ukoliko istraga pokaže da ona postoji.

I direktorka Hrvatskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć Maja Grba-Bujević izjavila je juče da je spremna da podnese ostavku, ako će, kako je rekla, to nečemu pomoći.

Ocijenila je da je slučaj smrti zaprešićkog mladića pokrenuo histeriju protiv ljudi koji, kako je rekla, bezgranično dobro rade taj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije