Ex -Yu

Formirana koalicija "Srpska sloga" u Crnoj Gori

Formirana koalicija "Srpska sloga" u Crnoj Gori
Formirana koalicija "Srpska sloga" u Crnoj Gori

PODGORICA - Predizborna koalicija pet stranaka pod nazivom "Srpska sloga" formirana je danas u Podgorici, a cilj je da nastupi na parlamentarnim izborima 14. oktobra i obezbijedi parlamentarnu zastupljenost srpskih stranaka.

"Srpsku slogu" čine Narodna stranka, Srpska lista, Srpska otadžbinska stranka, Srpska radikalna stranka i Demokratski centar Boke.

Predstavnik Narodne stranke Dejan Vučićević rekao je, nakon potpisivanja koalicionog sporazuma, da je riječ o političkom savezu stranaka koje imaju isti cilj.

"To je odbrana interesa Srba i srpskog naroda u Crnoj Gori, koje želimo demokratski da afirmišemo na narednim parlamentarnim izborima.

Naša obaveza je da uradimo sve što je u našoj političkoj moći da obezbijedimo afoirmativne uslove za djelovanje Srba u Crnoj Gori, bilo posredstvom institucija sistema, ili kulturnih i političkih institucija", naveo je Vučićević.

Predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić, izrazio je nadu da će "Srpska sloga" doprinijeti afirmaciji političke, nacionalne i ekonomske svijesti Srba u Crnoj Gori.

"Srpska lista očekuje da će posredstvom `Srpske sloge` realizovati političke principe, prije svega one koji se tiču prava i kolektivnog interesa srpskog naroda u Crnoj Gori, sa naglaskom na zaštiti srpskog jezika", rekao je Dedeić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije