Ex -Yu

Gašić: Direktor "Zastava oružja" izabran po zakonu

Gašić: Direktor "Zastava oružja" izabran po zakonu
Gašić: Direktor "Zastava oružja" izabran po zakonu

BEOGRAD- Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić rekao je danas da je novi direktor "Zastava oružja" Milojko Brzaković izabran po zakonskoj proceduri i da ta fabrika u narednoj godini može da ostvari zavidne rezultate, jer ima svu podršku resornog ministarstva.

Gašić je istakao da fabrika od prije dva mjeseca redovno isplaćuje poreze i doprinose, kao i da će država učiniti sve da se konvertuju dugovanja fabrike iz ranijeg perioda u iznosu od 12,5 milijardi dinara /više od 100 miliona evra/, zbog kojih je i najveći dužnik u državi.

On je rekao da je konkurs za novog direktora raspisan prije dva mjeseca, jer je istekao mandat direktoru Radetu Gromoviću, dodajući da je na današnjem sastanku sa predstavnicima sindikata postignut dogovor da Gromović ostane u fabrici i obavlja funkciju izvršnog direktora.

Na pitanje novinara zbog čega su poreska i finansijska policija u fabrici, Gašić je odgovorio da su u prethodna dva mjeseca bezbjednosnim službama stigle razne krivične prijave i, kako je rekao, "razne spekulacije protiv direktora koje ne vole".

Odgovarajući na pitanje kada će novi direktor stupiti na dužnost, Gašić je odgovorio da je na Nadzornom odboru da provede svoju odluku.

Razriješeni direktor Gromović novinarima je izjavio da je "prihvatio molbu ministra da ostane u fabrici", prenijeli su beogradski mediji.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Zastava oružja" Dragan Ilić izjavio je da na sastanku sa Gašićem da nisu dobijeni odgovori zbog čega je neophodna promjena menadžmenta u ovom trenutku.

"Ministar je rekao da treba da dođe do promena", rekao je Ilić, napominjući da je Gašić obećao punu podršku u isplati zarada, investicijama i podmlađivanju fabrike.

Prema njegovim riječima, o konačnom stavu radnika, kao i o tome da li će nešto preduzeti, znaće se nakon što svi radnici budu obaviješteni o rezultatima sastanka sa ministrom.

Sastanku je prisustvovao i novoimenovani direktor Milojko Brzaković.

Radnici fabrike "Zastava oružje" u Kragujevcu danas su probili fabričku kapiju i ušli u salu za sastanke Upravne zgrade, pred kojom od jutros dežuraju pripadnici policije.

Radnici su tražili sastanak sa ministrom odbrane Srbije Bratislavom Gašićem kako bi im rekao "u kom smjeru ide fabrika oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije