Ex -Yu

Glavaš krenuo prema Osijeku, dočekuju ga Škoro i tamburaši

Glavaš krenuo prema Osijeku, dočekuju ga Škoro i tamburaši
Glavaš krenuo prema Osijeku, dočekuju ga Škoro i tamburaši

ZAGREB - Branimir Glavaš bi trebalo da u večernjim časovima doputuje u Osijek iz Mostara, u kojem je izdržavao zatvorsku kaznu za ratni zločin, nakon što je hrvatski Ustavni sud naložio ponavljanje drugostepenog postupka.

U centru Osijeka će biti organizovana proslava i koncert na kojem će nastupiti muzičari Miroslav Škoro, Mate Bulić, Stjepan Jeršek Štef, Šima Jovanovac i tamburaši.

Službeni organizator koncerta je Koordinacija udruženja proisteklih iz Domovinskog rata Osiječko-baranjske županije, koja je istakla kako Glavaša smatra herojem.

Glavaš je rekao da je srećan što se konačno vraća u domovinu nakon višegodišnjeg izbivanja i odsluženja zatvorske kazne, prenose hrvatski mediji.

Na službenoj "fejsbuk" stranici Branimira Glavaša osvanule su poruke podrške osuđenom ratnom zločincu, kao i slike transparenata kojima mu se iskazuje podrška.

Glavaš je dodao da ga od povratka nije pokolebao zahtjev Županijskog tužilaštva u Zagrebu da mu se ponovno odredi istražni zatvor i izrazio nadu da će sud donijeti odluku u njegovu korist.

On očekuje da će u ponovljenom drugostepenom postupku dokazati nevinost pred hrvatskim pravosuđem.

Glavaš je za ratne zločine nad Srbima na području Osijeka nepravosnažno bio osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu, a u januaru je pušten iz zatvora u Mostaru nakon što je hrvatski Ustavni sud ukinuo presudu Vrhovnog suda i zatražio da ponovi postupak kojim je potvrdio osuđujuću presudu zagrebačkog Županijskog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije