Ex -Yu

Grabar-Kitarović: Ohrabrena sam Vučićevom posjetom

Grabar-Kitarović: Ohrabrena sam Vučićevom posjetom
Grabar-Kitarović: Ohrabrena sam Vučićevom posjetom

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas da je ohrabrena posjetom premijera Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu i, navodeći da je dijalog preduslov za rješavanje otvorenih pitanja, istakla da upravo takav dijalog želi da uspostavi sa Srbijom i njenim zvaničnicima.

"Ohrabrena sam posjetom gospodina Vučića Zagrebu zato što smo pokrenuli taj inicijalni dijalog i, s druge strane,  osjećam tu želju da krenemo u njihovo rješavanje na temeljima politike čistih računa", rekla je Grabar Kitarović u prvom predsjedničkom intervjuu, prenijela je Hina.

Predsjednica Hrvatske je rekla da će Zagreb "pružiti Srbiji svu podršku na njenom putu u članstvo u Evropskoj uniji", ali i "insistirati na sprovođenju svih kriterijuma za članstvo, uključujući i položaj manjina".

Grabar Kitarović je rekla da je za svoju prvu posjetu idućeg utorka odabrala Bosnu i

Hercegovinu da bi simbolično dala podršku članstvu BiH u EU, ali i insistirala na

jednakopravnosti tamošnjeg hrvatskog naroda sa ostala dva.

"Hrvatska je vrlo zainteresovana za stabilnost BiH, za njezin ulazak u Europsku uniju i NATO i, naravno, prije i iznad svega za konstitutivnu jednakopravnost sva tri naroda, dakle uključujući i hrvatskog", istakla je ona.

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije