Ex -Yu

Građani odaju poštu Ivanoviću na beogradskom Novom groblju

Građani odaju poštu Ivanoviću na beogradskom Novom groblju
Foto: Tanjug | Građani odaju poštu Ivanoviću na Novom groblju

BEOGRAD - Ispred crkve na Novom groblju u Beogradu okupilo se više hiljada građana koji izražavaju saučešće porodici ubijenog Olivera Ivanovića.

Ivanović će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a opelo je počelo u 12:30.

Kovčeg sa tijelom Olivera Ivanovića je ispred kapele, a građani pale svijeće, ostavljaju cvijeće i odaju poštu ubijenom lideru GI "Srbija, demokratija, pravda". Kovčeg je juče oko 18.00 prebačen iz Kosovske Mitrovice u Beograd.

Saučešće primaju supruga Milena Ivanović, njegovi brat i sestra, kao i drugi članovi porodice.

Kako prenosi portal Telegraf.rs, Milena Ivanović je rekla da se više nikada neće vraćati na Kosovo.

"Sin i ja smo završili sa Kosovskom Mitrovicom, gradom straha, tame i bola. Naš Oliver život je dao za Kosovo i srpstvo i kad je molio za pomoć, tražio zaštitu, nikoga nije bilo. Sad za njega kažu da je heroj, a gde su bili ti koji ga veličaju kad su nam bili najpotrebniji?", rekla je ona.

Delegaciju Vlade Srbije na sahrani Olivera Ivanovića će predvoditi premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Niko od političara neće održati govor na sahrani.

Na Novom groblju su i bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, ministri Rasim Ljajić, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Branko Ružić i Nenad Popović, predsjednik SNV Milorad Pupovac, bivši predsednik Koordinacionog tijela za KiM Nebojša Čović, predsjednik DS Dragan Šutanovac, lider Nove stranke Zoran Živković, Rada Trajković, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsjednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, lider DJB Saša Radulović, lider PSG Saša Janković, lider Narodne stranke Vuk Jeremić, lider SDS Boris Tadić, humanitarac Arno Gujon Srđan Đoković i drugi.

Kako je objavila agencija Tanjug, predsjednik Aleksandar Vučić odaće poštu lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću u subotu polaganjem vijenca na mjestu njegovog ubistva, u Kosovskoj Mitrovici.

Opelo će služiti vladika raško-prizrenski Teodosije.

Vijenac na Ivanovićev grob u ime rukovodstva Srpske

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović položiće danas u Beogradu vijenac na grob Olivera Ivanovića u ime predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Vlade Srpske Željke Cvijanović, najavljeno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Ivanović će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana i počivaće u blizini velikana srpskog glumišta Velimira Bate Živojinovića i legendarnog pjevača Cuneta Gojkovića. 

Ivanović je ubijen u utorak 16. januara, ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici.

U srijedu je više hiljada građana u Kosovskoj Mitrovici u mimohodu odalo poštu Ivanoviću, čije je tijelo bilo izloženo u sjedištu inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije