Ex -Yu

Granice Srbije prešlo 45 miliona ljudi

Granice Srbije prešlo 45 miliona ljudi
Foto: Ilustracija | Granice Srbije prešlo 45 miliona ljudi

BEOGRAD - Granicu Srbije tokom ljeta je prešlo 45 miliona ljudi, što je tri miliona više nego prošle godine, a najveći pritisak je prema Mađarskoj i Hrvatskoj, rekao je direktor policije Srbije Vladimir Rebić.

Govoreći o gužvama na graničnim prelazima, Rebić je rekao za RTS da je tokom ljeta jedan od najvećih pritisaka na graničnu policiju, koja je iskazala posebnu posvećenost borbi protiv ilegalne trgovine. 

Kada je riječ o seriji paljenja automobila po gradovima Srbije, među kojima i onih koji pripadaju policajacima, Rebić je ocijenio da je to uznemirujuće i da policija preduzima konkretne mjere prema "bezbjednosno interesantnim" osobama. 

Rebić je naveo da je na sastanku u Direkciji dat poseban nalog za veću upotrebu policijskih resursa, ljudskih i tehničkih, te da su na području Novog Sada riješena dva slučaja paljenja automobila. 

U oba slučaja, kako je dodao, vlasnici automobila su policajci, a počinilac je ista osoba. On kaže da policija ima dobar trag u još dva slučaja, a u jednom je otkriven nalogodavac. 

Što se tiče bezbjednosti na putevima, direktor policije kaže da su srpski vozači prihvatili poruke koje su nadležni upućivali i da su na auto-putevima stranci prekršioci u 80 odsto slučajeva. 

Rebić navodi da je stradanja 27 odsto manje, ali da nema rješenja za pješake, kojih je ove godine poginulo osam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije