Ex -Yu

Grom udario u crkvu

Grom udario u crkvu
Grom udario u crkvu

LOZNICA - U crkvu Svetog proroka Ilije u Jadranskoj Lešnici kod Loznice udario je grom i načinio veliku štetu na bogomolji, ali i na kući sveštenika Milovana Kojića.

Kojić kaže da ga je jak prasak probudio noćas iz dubokog sna, a kada je ustao oko sebe je vidio samo dim koji se širio hodnikom.

"Grom je udario u krst na vrhu crkve i iskrivio ga, a požar je izbio u zvoniku. Preko električnih instalacija udar se preneo i na kuću u kojoj živim sa porodicom. Odmah sam decu izveo van crkvene porte, a onda nazuo vojničke čizme i počeo nogama da gasim požar", priča sveštenik.

Prema njegovim riječima, od udara groma u kući je eksplodirao bojler i izgorjeli su svi tehnički uređaji, a poslije desetak minuta stigli su i vatrogasci. 

"Od siline groma zapaljeni su i strujomeri koji su izleteli iz ormara, a kablovi su visili na sve strane. Ulazna vrata odletela su nekoliko metara", kaže Kojić. 

Crkva je stara 142 godine i niko u selu ne pamti da se nekada nešto slično dogodilo. Oštećeni su crkvena sala, ikonostas, staklo se razletjelo na sve strane, kao i dijelovi vrata i prozora, a sa plafona je otpao jedan luster. 

Dolazak su najavili predstavnici Šabačke eparhije sa kojima će biti dogovoren način saniranja štete.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije