Ex -Yu

Gruevski obišao poplavljena područja u okolini Tetova

Gruevski obišao poplavljena područja u okolini Tetova
Gruevski obišao poplavljena područja u okolini Tetova

TETOVO - Nema konačnog tragičnog bilansa nastradalih u poplavama na području Tetova, mediji objavljuju različite podatke, a makedonski premijer Nikola Gruevski je obišao teren i porodicama stradalih izjavio saučešće.

Gruevski je novinarima rekao da je najlošije stanje u Šipovici te da ima i dosta povrijeđenih koji su prebačeni u bolice u Tetovu i Skoplju.

"Istinski žalimo zbog svega što se dogodilo i činimo sve što je u našoj moći. Sve institucije centralne i lokalnih vlasti su maksimalno moguće mobilisane i činimo sve što je u našoj moći da pomognemo ljudima čije su kuće poplavljene", rekao je Gruevski, prenijeli su makedonski mediji.

Prva jutrošnja informacija bila je da je pet osoba utopilo od kojih je četvoro djece.

Mediji popodne javljaju da nadležni tragaju za nestalim tijelima muškaraca (61) iz tetovskog sela Lisec i šestogodišnjom djevojčicom iz sela Šipkovica, čiji je nestanak prijavljen.

Tetovski mediji su, pozivajući se na zvanične informacije, objavili da su četiri osobe nastradale od kojih je troje djece.

Jedini stradali u Šipkovici je, kako se navodi, 83-godišnji starac, dok je život izgubilo i dvoje djece od kojih je jedno imalo 14, a drugo nepune dvije godine. Njihova beživotna tijela su pronađena u Šipkovici, dok je tijelo sedmogodišnjeg dečaka pronađeno u selu Velika Rečica.

U užasnom nevremenu koje je počelo juče poslije podne povrijeđeno je više od 20 ljudi, uglavnom žitelja sela Šipkovica, Selcem Džepište i Mala Rečica.

U Tetovu se juče poslije 15-minutne obilne kiše iz korita izlila rijeka Pena i poplavila veliki broj kuća.

Prema prvim procjenama najviše štete je pretrpjelo selo Šipkovica, a stanje je loše i u Velikoj Rečici.

Mještani tih mjesta svjedoče da je nevrijeme bilo toliko snažno da je nosilo kamenje, drva i automobile koji su bili parkirani pored kuća, ali i vozila puna ljudi.

Mještani su danas na ulicama i pokušavaju da ih koliko je to moguće raščiste.

Florim Besimi, direktor bolnice u Tetovu, je ranije potvrdio četiri žrtve poplave i jedno nestalo lice. On je dodao da je tokom noći pomoć u bolnici zatražilo 16 osoba, a da su ekipe na terenu ukazivale pomoć i pregledale više od 30 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije