Ex -Yu

Gujon: Zbog zabrane, po pravdu idem i u Strazbur

Gujon: Zbog zabrane, po pravdu idem i u Strazbur
Foto: N.N. | Gujon: Zbog zabrane, po pravdu idem i u Strazbur

BEOGRAD - Osnivač udruženja "Solidarnost za Kosovo", francuski humanitarac Arno Gujon, ovlastio je svog advokata da podnese tužbu Upravnom sudu Kosova na rješenje kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova o zabrani ulaska u pokrajinu, pošto je odbilo žalbu na odluku donijetu 10. septembra, piše danas "Politika".

"Odluka privremenih kosovskih institucija je arbitrarna, bez obrazloženja i roka i kao takva je besmislena. Nadam se da će Upravni sud ukinuti ovu zabranu. Ali ukoliko ne uspijemo, žalićemo se i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Neću se smiriti dok ne budem uspio da ukinem tu sramnu odluku i ponovo pomažem Srbima na Kosovu i Metohiji", rekao je Gujon za "Politiku".

Zadovoljan je, kako kaže, podrškom i pomoći koju je dobio od Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju čim mu je uručena ova zabrana.

"Na svakom koraku osjećam ogromnu podršku i od naroda i od medija koji uvažavaju moj humaniratni rad u teškim okolnostima. Veliku zahvalnost dugujem i Raško-prizrenskoj eparhiji, koja se angažovala oko pomoći preko međunarodnih institucija na Kosmetu. Ipak, najdraža mi je moralna podrška djece iz enklava koja mi šalju crteže. To mi je najveća satisfakcija", rekao je Gujon.

Gujon zbog odluke kosovskog MUP-a ne može da bude u konvoju pomoći za srpske enklave na Kosovu i Metohiji, koje organizuje posljednjih 14 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije