Ex -Yu

HDS SB traži vizni režim za Srbe

HDS SB traži vizni režim za Srbe
HDS SB traži vizni režim za Srbe

VUKOVAR - Vukovarska podružnica Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDS SB) pozvala je hrvatsku diplomatiju da sa Srbijom nađe rješenje da bi se povukle optužnice protiv hrvatskih ratnih veterana, a ako se rješenje ne nađe, predlaže vizni režim za građane Srbije, javlja danas Hina.

Predsjednica vukovarske podružnice HDS SB-a Slavica Jelinić oštro je osudila podizanje optužnica kao i, kako je rekla, "proganjanje" hrvatskih veterana od strane Srbije.

Jelinićeva je, u saopštenju za medije, istakla da nijedna politička stranka koja zastupa srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj, a pogotovo SDS S kao parlamentarna stranka, nije osudila niti iznijela stav o, kako ona tvrdi, "samoproglašenoj nadležnosti Srbije za proganjanje" hrvatskih ratnih veterana.

"Ako se u najkraćem roku situacija diplomatski i politički ne riješi i ne smiri, tražimo da se uvede vizni režim za sve građane Republike Srbije i do daljnjeg im se zabrani ulaz u Hrvatsku s pograničnim propusnicama, te razmotri ukidanje abolicije", stoji u saopštenju vukovarskog HDS SB-a, navodi Hina.

HDS SB u sadašnjem sazivu hrvatskog parlamenta ima dva poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije