Ex -Yu

Han odgovorio Tačiju: Prvo sredite kriminal, pa onda vize

Han odgovorio Tačiju: Prvo sredite kriminal, pa onda vize
Foto: Twitter Jonannes Hahn | Han odgovorio Tačiju: Prvo sredite kriminal, pa onda vize

BRISEL - Evropski komesar za proširenje poručio nakon sastanka s Tačijem, da je borba protiv organizovanog kriminala najbolji način za liberalizaciju viznog režima.

Johanes Han se danas u Briselu sastao sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Kosovo, usvajanjem zakona o demarkaciji sa Crnom Gorom, učinilo sve što je od njega traženo i da je sada na potezu EU kada je riječ o viznoj liberalizaciji.

Vladajuća većina je tvrdila da je ratifikacija demarkacije posljednji uslov da Priština dobije viznu liberalizaciju.

Opoziciono Samoopredeljenje tvrdilo je, međutim da je vizna liberalizacija na “dugom štapu” i da će, kako je rekao, predstavnici vlasti morati da povedu borbu “sami protiv sebe”, kako bi se obračunali za korupcijom i organizovanim kriminalom.

Han je, navodi se, Tačiju rekao da je ratifikacija demarkacije “važan korak za osiguranje slobodnog kretanja i evropski put”, ali da je neophodno potvrditi i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Han je naime poručio da je borba protiv organizovanog kriminala najbolji i najbrži način za liberalizaciju viznog režima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije