Ex -Yu

Haos u Skupštini Kosova, bačen suzavac, ima i povređenih

Haos u Skupštini Kosova, bačen suzavac, ima i povređenih
Haos u Skupštini Kosova, bačen suzavac, ima i povređenih

PRIŠTINA - Poslanici Skupštine Kosova napustili su salu nakon prihvatanja nacrta o četiri zakonska prijdloga, zbog toga što je u sali bačen suzavac. Predstavnik Kancelarije EU na Kosovu Samjuel Žbogar se od suzavca onesvjestio.

Prema pisanju albanskih medija, suzavac je u skupštinsku salu bacio poslanik Samoopredeljnja Aljbin Kurti za vrijeme obraćanja poslanika vladajuće koalicije.

Poslanici Fljori Brovini pružena prva pomoć. Prema pisanju prištinske „Gazete ekspres“ predstavnik Kancelarije EU na Kosovu Samjuel Žbogar, koji je prisustvovao sednici se onesvestio.

Pošto je u sali bačen suzavac, poslanici su počeli da napuštaju salu, a miris suzavca se ojsetio i do novinarske sobe na spratu.

To se desilo pošto je sednica na kratko nastavljena, poslije prekida koji je izazvala opozicija.

Predsjednik poslaničke grupe DLK premijera Ise Mustafe Ismet Bećiri rekao je da su opozicioni poslanici bacili suzavac i istakao da to nije demokratija.

„Suzavac i meci, to su nekada srpska vojska i policija koristili protiv Albanaca“, rekao je Bećiri.

Opozicija je od početka radnog dana pokušavala da spreči nastavak sednice. Prvo su izašli ispred stola predsedavajućeg i tako sprečili govornike da izađu za govornicu.

Kada je predsjednik parlamenta Kadri Veselji pokušao da se obrati novinarima, poslanici opozicije su glasno zviždali u pištaljke i tako sprečili davanje izjave.

Poslije toga je određena pauza, nakon koje je sednica nastavljena uz glasno zviždanje u pištaljke opozicije.

To je bio treći pokušaj da bude održana sjednica parlamenta Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije