Ex -Yu

Hapšenja zbog izazivanja požara u Ulcinju

Hapšenja zbog izazivanja požara u Ulcinju
Hapšenja zbog izazivanja požara u Ulcinju

ULCINJ - Na brdu Bijela Gora u Ulcinju buknuo je veliki požar koji je ugrozio više kuća. Vatrena stihija progutala dvije kuće. Situacija potpuno haotična, kažu nadležni.

Ulcinjska policija privela je troje osumnjičenih za izazivanje požara.

Požar na Bijeloj Gori gase udruženo vatrogasne jedinice iz Ulcinja, Bara, Petrovca i Budve, kao i iz vazduha "dromaderi" i helikopteri, ali još uvijek nije pod kontrolom.

U pomoć je priskočilo i više građana ali se požar i dalje širi. Načelnik ulcinjske Službe zaštite i spašavanja Fljamur Selović rekao je da je situacija na terenu potpuno haotična, i da je vatrena stihija već progutala dva pomoćna drvena objekta.

Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu izjavio je za RTCG da je situacija pod kontrolom i da nema mjesta panici. On je dodao da se malo zakasnilo sa upotrebom "dromadera" i helikoptera u gašenju požara ali da su vatrogasci iz Ulcinja, Bara, Budve i Podgorice uspjeli da spreče širenje vatre prema 55 stambenih kuća.

U toku noći se očekuje da vjetar promjeni pravac ka sjeveroistoku što bi moglo izazvati širenje požara u pravcu Valdanosta.

Selović je, međutim, rekao da se ne može reći da je požar pod kontrolom.

"Požar se širi prema centru grada. Ne može se reći da je pod kontrolom naročito zbog jakog vjetra. Uz mnogo sreće smo uspjeli da spasimo pedesetak stambenih objekata tako da je vatra progutala samo dvije drvene kućice", rekao je Selović i naveo da je požar buknuo u 12.30.

(mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije