Ex -Yu

Haradinaj: Analize će pokazati da li je bilo kršenja pravila u slučaju hapšenja Ðurića

Haradinaj: Analize će pokazati da li je bilo kršenja pravila u slučaju hapšenja Ðurića
Foto: Facebook | Haradinaj: Analize će pokazati da li je bilo kršenja pravila u slučaju hapšenja Ðurića

PRIŠTINA - Premijer Kosova Ramuš Haradinaj, izjavio je danas da će analize pokazati da li je bilo eventualne primjene prekomjerne sile i kršenja pravila u slučaju hapšenja direktora Kancelarije za KiM Vlade Srbije, Marka Ðurića, pre godinu dana u Kosovskoj Mitrovici.

Haradinaj je to rekao novinarima nakon sjednice vlade uptan da komentariše novinske napise da su privremene prištinske institucije pod pritiskom da istraže policijsku akciju tokom koje je na današnji dan prošle godine u Mitrovici uhapšen Ðurić.

"Analiza će pokazati da li je bilo eventualnog kršenja pravila u tom slučaju", rekao je Haradinaj, prenijela je Koha.

Koha je ranije danas prenijela da su privremene prištinske institucije pod pritiskom da istraže postupanje policije prilikom hapšenja Ðurića u Kosovskoj Mitrovici.

Ðurić je prije godinu dana uhapšen zbog navodnog ulaska na Kosovo i Metohiju bez dozvole privremenih prištinskih institucija, što je, međutim, Beograd demantovao.

Specijalne jedinice Kosovske policije upale su na skup na kojem je Ðurić razgovarao sa Srbima s Kosova i uhapsile ga, a potom su ga na brutalan način sproveli u Prištinu, vukući ga po ulici na očigled prolaznika.

Policija akcija je u cjelini sprovedena nasilno, a u pokušaju da spriječe Ðurićevo hapšenje nekolicina Srba, među kojima i tadašnji ministar poljoprivrede Nenad Rikalo, bili su povrijeđeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije