Ex -Yu

Haradinaj: Podjela Kosova za mene znači rat

Haradinaj: Podjela Kosova za mene znači rat
Foto: N.N. | Haradinaj: Podjela Kosova za mene znači rat

PRIŠTINA - Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj protivi se ideji o, kako navodi, razmjeni teritorija sa Beogradom ili podjeli Kosova i poručuje da za njega "podjela znači rat", prenijeli su kosovski mediji.

Kako prenosi prištinski portal Kosovapreš, Haradinaj je to rekao reagujući na izavu američkog ambasadora Grega Delavija, koji u sinoćnoj izjavi z KTV nije isključio mogućnost podjele Kosova.

"Razdvajanje je borba za mene, ja kažem to bez oklevanja i da je opasno da se sada govori o razdvajanju", rekao je Haradinaj na RTV Dukađini, prenosi Kosovapreš.

Prema njegovim riječima, "svako ko pominje podjelu Kosova izazvaće tragediju na Balkanu".

"Nije dobro spominjati podjelu. Svako ko spominje podjelu, iz bilo kog razloga, pogrešno jer bi to moglo da dovede do tragedije na Balkanu ", naveo je on.

U ovim okolnostima, kaže, nema podjele ili razmene teritorija.

"Nema razmjene, nema podele teritorija, to je opasno u ovim okolnostima", rekao je, između ostalog, Haradinaj, prenosi prištinski portal.

Američki ambasador je na pitanje da li je podjela Kosova opcija, rekao da ne želi da govori o elementima koji bi se mogli naći u konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije