Ex -Yu

Haradinaj za bezuslovni dijalog i uslovno ukidanje taksi

Haradinaj za bezuslovni dijalog i uslovno ukidanje taksi
Foto: Twitter | Haradinaj za bezuslovni dijalog i uslovno ukidanje taksi
Tanjug

PRIŠTINA - Ramuš Haradinaj, premiijer privrmemenih prištinskih institucija, priznao je da su SAD, odnosno američki ambasador Filip Kosnet, ponovo jutros zatažili ukidanje taksi na robu iz Srbije I BiH, te ponovio da nema sankcija koje bi Prištinu na to mogle natjerati bez priznanja tzv. Nezavisnog Kosovo od Beograda.

Haradinaj je ranije danas objavio na svom Facebooku da je, kako je naveo, bio na redovnom radnom sastanku sa ambasadorom Kosnetom ne pominjući ni rječju ponovljeni zahtjev SAD za ukidanje taksi.

Na konferenciji za novinare, nakon sjednice vlade, Haradinaj je potvrdio ponovni zahtjev SAD za ukidanje taksi, te ponovio da se to neće dogoditi bez prethodno postignutog sporazuma o priznanju tzv. Kosovske nezavisnosti od Beograda.

Prištinski Zeri je prenio da je Haradinaj rekao da “nema tih sankcija koje bi mogle prisiliti Kosovo da ukine takse nametnute na srpske proizvode”.

"Uvjeravam vas da takse mogu ostati beskonačno, vječno, dok se ne riješi problem Kosova i Srbije. Nema tih sankcija koje nas mogu prisiliti da ih ukinemo, bilo od nacionalnih ili drugih organizacija", rekao je Haradinaj.

Ocijenio je da je ponovljeni poziv SAD za suspenziju taksi, koji mu je iznio danas ambasador Kosnet, "jasna pozicija Stejt departmenta, koju oni sugerišu da bi se otvorio put nastavku dijaloga".

"To je jasan stav Amerike. Takođe smo razgovarali o drugim temama", izjavio je Haradinaj nakon sjedice vlade.

Ponovio je da je stav Prištine jasan.

"Naša pozicija je jasna. Ja takođe želim da takse budu ukinute, ne samo suspendovane, ali je to vezano za priznavanje", naveo je i dodao da smatra da je dijalog sa Beogradom započet ranije i nastavak tog procesa, kaže, ne treba da bude ničim uslovljen.

Takse su po njemu nešto drugo i njegov uslov za njihovo ukidanje je "postizanje sporazuma o priznanju Srbije I Kosova".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije