Ex -Yu

Hitna pomoć pokosila ženu na pješačkom prelazu

Hitna pomoć pokosila ženu na pješačkom prelazu
Foto: N.N. | Hitna pomoć pokosila ženu na pješačkom prelazu

VRBAS - Jelica G. (74) iz Vrbasa poginula je u petak oko osam sati ujutru, kada je na nju na pješačkom prlazu u Ulici Narodnog fronta kod gimnazije "Žarko Zrenjanin" u Vrbasu naletjelo vozilo Hitne pomoći kojim je upravljao tridesetsedmogodišnji vozač.

Nesrećna žena je u teškom stanju prevezena u bolnicu, ali je poslije nekoliko sati, uprkos borbi ljekara, preminula. Kako se nezvanično saznaje, Jelica G. je živjela u Somboru, a u Vrbasu je bila u posjeti kćerki.

Jeziv prizor

“Bilo je jezivo. Žena je starija i polako je prelazila ulicu. Ne znam da li je vozač Hitne žurio na neku intervenciju ili ne. U vozilu nije bilo pacijenata. Telo nesrećne žene je od siline urada odletelo i palo na asfalt. Davala je znake života, ali je, nažalost preminula u bolnici rekao je jedan od očevidaca”, piše Kurir.

Jelica G. nije jedina žrtva saobraćajnih nesreća koje su se dogodile u Vrbasu za samo dva dana.

Druga Nesreća

“U oba slušaja nastradale su žene i obe na pešačkim prelazima. Druga žena je udarena juče u istoj ulici, odnosno na raskrsnici ulica Narodnog fronta i Ive Lole Ribara. Ta žena je bila starija, mislim da je imala oko 80 godina. Nju je udarilo privatno vozilo i ona je prevezena u teškom stanju u bolnicu, ali je nažalost, preminula”, kaže sagovornik.

MUP: Pojačane kontrole na prelazima

Kuriru je potvrđeno da su se pomenute dvije saobraćajne nesreće dogodile i oni apeluju na sve učesnike u saobraćaju da vode računa o signalizaciji , brzini kretanja, pješacima i da budu obazrivi na ulici.

“Protiv obojice vozača koji su prouzrokovali saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom podnijete su krivične prijave za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Policija je počela kontrole na pješačkim prelazima, te apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise”, rečeno je u policiji.

(Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije