Ex -Yu

Hitna rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju

Hitna rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju
Hitna rezolucija Evropskog parlamenta o Šešelju

BRISEL - Na Konferenciji predsjednika Klubova zastupnika u Evropskom parlamentu usvojen je prijedlog Kluba Evropske narodne stranke o uvrštavanju na dnevni red Evropskog parlamenta hitne rezolucije o /predsjedniku SRS/ Vojislavu Šešelju.

Cilj ove hitne rezolucije je, kako se navodi, osuda ponašanja haškog optuženika Vojislava Šešelja nakon odluke Raspravnog vijeća Haškog tribunala o njegovom privremenom puštanju na slobodu - prenijeli su mediji.

Evropski parlament će se na taj način jasno usprotiviti Šešeljevim istupima koji ukazuju na kršenje vladavine prava, pretenzije na teritoriju drugih država zagovaranjem projekta "Velike Srbije", uključujući i Hrvatsku kao članicu EU, te narušavanje stabilnosti i saradnje među zemljama u regiji - saopšteno je iz Evropskog parlamenta.

Prijedlog je usvojen na inicijativu potpredsjednika Odbora za spoljne poslove Andreja Plenkovića, koju su podržali svi hrvatski zastupnici, na sjednici u Briselu.

Danas započinje rad na usaglašavanju teksta rezolucije, a na plenarnoj sjednici u Strazburu 27. novembra biće održana rasprava i potom glasanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije