Ex -Yu

Hladno sa snijegom i u Hrvatskoj

Hladno sa snijegom i u Hrvatskoj
Hladno sa snijegom i u Hrvatskoj

ZAGREB - Hladno vrijeme sa snijegom, koje je noćas i jutros zahvatilo Sloveniju, proširilo se tokom dana na Zagorje i Međimurje, a popodne i na ostatak sjeverozapadne Hrvatske i Gorski kotar.

Na krajnjem sjeverozapadu zemlje temperature vazduha su u popodnevnim satima bile jedva iznad nule, u Gorskom kotaru oko nule, a u višim predjelima imale su negativan predznak.

U isto vrijeme, dok je neobičan talas hladnoće zahvatio zapad zemlje, na istoku je živa u termometru pokazivala visokih 21 stepen.

Snježna granica u Zagorju, Međimurju i Gorskom kotaru spustila se do najnižih predjela, gdje se mjestimično stvorio i snježni pokrivač.

Ovako kasni snježni pokrivač u unutrašnjosti zemlje posljednji put je zabilježen na današnji dan 1985. godine, podaci su Krometea.

Hladni talas se sa večernjim satima širi na Liku, dio Slavonije i na sjeverni Jadran, gdje je večeras počela da duva bura uz osjetan pad temperature vazduha, grmljavinu i nevrijeme, javili su hrvatski mediji.

Inače, zbog obilnih snježnih padavina u Sloveniji bez struje je ostalo desetak hiljada domaćinstava, većinom na području Ljubljane i Dravograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije