Ex -Yu

Hrvat izazvao Slovenca na dvoboj oko Piranskog zaliva

Hrvat izazvao Slovenca na dvoboj oko Piranskog zaliva
Foto: Arhiva | Hrvat izazvao Slovenca na dvoboj oko Piranskog zaliva
Tanjug

SPLIT - Splitski gradski odbornik Martin Pauk, iz Mosta nezavisnih lista, izazvao je na svojoj Fejsbuk stranici slovenčkog zastupnika Žana Mahniča, koji je za sutra sazvao sjednicu parlamentarnog Odbora za odbranu na temu spremnosti slovenačke vojske na krizu zbog moguće primjene arbitražne presude o graničnom sporu sa Hrvatskom u Piranskom zalivu.

Pauk je Mahniča optužio da huška na rat sa Hrvatskom i pozvao ga na obračun u ringu, bez oružja.

“Ova spodoba na slici je Žan Mahnič (27), po zanimanju zastupnik u slovenačkom parlamentu, a po karakteru idiot koji je za sutra sazvao sjednicu o ratu Slovenije i Hrvatske. Pozivam navedenog krvožednog zastupnika, kad je već željan borbe, rata i krvi - na obračun u ringu sa mnom. Bez oružja, samo ruke i noge, dvojica ulaze, samo jedan izlazi", naveo je Pauk.

Mahnič neka predstavlja Sloveniju, ja volontiram za Hrvatsku, naveo je Pauk i dodao da će zemlji pobjednika pripasti sporna teritorija.

"Dosta nam je ratova, dosta nam je žrtava, dosta je bilo razaranja i smrti", poručio je Pauk.

Mahnič je, naime, odbio zahtev premijera Mira Cerara da otkaže sjednicu parlamentarnog odbora na temu spremnosti slovenačke vojske na krizu zbog moguće primjene arbitražne presude o graničnom sporu sa Hrvatskom u Piranskom zalivu.

Na konferenciji za novinare je rekao da iz kabineta Cerara cure informacije i da je čuo da hrvatska vlada šalje dva broda - jedan kod Umaga i jedan u okolinu Pule.

Na tim brodovima su navodno, kako tvrdi Mahnič, pripadnici specijalnih jedinica Hrvatske vojske, a ne obalska straža.

Njihov cilj je, tvrdi, spriječiti arbitražu odluku o granici u Piranskom zalivu.

Dodao je da je Hrvatska spremna da brani svoju zemlju, ali da Slovenija ne zna kako će to da napravi.

"Ne daj Bože da dođe do konflikata, koje možemo očekivati s hrvatske strane", rekao je Mahnič koji je Cerara optužio da ne radi ništa po ovom pitanju.

"Hrvatska je spremna da koristi sve snage da spriječi implementaciju arbitraže", kaže Mahnič i traži provjeru vojske, prenio je hrvtski portal 24sata.

U slovenačkoj javnosti, naime, u utorak se pojavila informacija da je Mahnič za 14. septembar sazvao sjednicu na kojoj treba da se raspravlja o spremnosti slovenačke vojske za slučaj zaoštravanja spora s Hrvatskom oko arbitražne presude o granici.

Riječ je o provjeri slovenačke vojske za slučaj eventualnog rata s Hrvatskom. Mahnič je, inače, zastupnik Slovenačke demokratske stranke (SDS) bivšeg premijera i opozicionog čelnika Janeza Janše.

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije