Ex -Yu

Hrvati vraćaju devetoricu Iračana u Srbiju: Nemaju ni para ni prtljaga

 Hrvati vraćaju devetoricu Iračana u Srbiju: Nemaju ni para ni prtljaga
Hrvati vraćaju devetoricu Iračana u Srbiju: Nemaju ni para ni prtljaga

DUBROVNIK - Devetoro Iračana nalazi se na aerodromu u Dubrovniku jer im Hrvatska brani ulazak u zemlju. Oni su danas doputovali iz Srbije avionom kompanije Air Serbia, a Hrvatska ih planira sutra vratiti nazad.

„Mogu potvrditi da se u Zračnoj luci Dubrovnik nalazi devet državljana Iraka koji su zadržani u prostoru za zadržavanje putnika jer im je spriječen ulazak u našu zemlju. Juče su iz Beograda stigli avionom kompanije Air Serbia, ali ih sutra vraćamo popodnevnim letom natrag u Srbiju. Iračanima su omogućeni svi sanitarni i uslovi prehrane, te u pratnji mogu doći do punkta hrane i pića“, izjavio je direktor Aerodroma Dubrovnik Roko Tolić, potvrdivši da se u Čilipima nalaze turisti iz Azije odnosno s Bliskog istoka.

Vijest o Iračanima je potvrdila i zamjenica portparola MUP-a RH Helena Biočić koja je pojasnila da je riječ o uobičajenom postupku odbijanja gostoprimstva, odnosno ulaska u Republiku Hrvatsku od strane Granične policije MUP-a RH:

Neslužbeno, saznajemo da su Iračani imali neodgovarajuću odnosno turističku vizu koju su navodno izvadili na Kipru, a došavši u Beograd odlučili su u EU ući preko Hrvatske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije