Ex -Yu

Hrvatska: Niko nema dovoljno glasova za formiranje Vlade

Hrvatska: Niko nema dovoljno glasova za formiranje Vlade
Hrvatska: Niko nema dovoljno glasova za formiranje Vlade

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je danas u svom sjedištu na Pantovčaku u Zagrebu lidere parlamentarnih stranaka izabranih u 8. saziv Hrvatskoga sabora na konsultacije o davanju mandata za sastavljanje nove Vlade.

Nakon što je završila cjelodnevne pregovore sa svim predstavnicima stranaka, obratila se medijima.

“Upravo sam završila prvi krug konzultacija s predstavnicima političkih stranaka i saborskim zastupnicima uključujući i predstavnike nacionalnih manjina izabranih u hrvatski Sabor. Konzultacije su pokazale da u ovom trenutku nitko ne raspolaže dostatnom potporom zastupnika u Saboru kako bi postao mandatar. Stoga sam odlučila kako će se drugi krug konzultacija održati 7. prosinca 2015. godine”, kazala je Grabar-Kitarović.

Ona je napomenula kako je zabrinuta jer su ju neki zastupnici obavijestili o prijetnjama i pritiscima kojima su izloženi.

“Pozivam sve aktere u ovom političkom procesu na punu odgovornost. Pozivam sve da poštuju volju birača i zakone RH”, istakla je ona.

Milanović: Nastavljamo razgovore sa Mostom

Predsjednik SDP-a i lider koalicije “Hrvatska raste”, Zoran Milanović nakon konsultacija s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović na Pantovčaku izjavio je da kao kandidat za mandatara Vlade ima nedovoljnih  66 potpisa potpore, te će stoga nastaviti razgovore s Mostom nezavisnih lista,

Mostu Milanović poručuje: “Ne trebate se priklanjati, uključite se”.

Konsultacija s predsjednicom Republike Hrvatske, trajale su samo 10-ak minuta iako je prema protokolu bilo predviđeno pola sata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije