Ex -Yu

Hrvatska: SDSS-ovci u šoku, Rašković odbio dati podršku Milanoviću

Hrvatska: SDSS-ovci u šoku, Rašković odbio dati podršku Milanoviću
Hrvatska: SDSS-ovci u šoku, Rašković odbio dati podršku Milanoviću

ZAGREB - Mirko Rašković zastupnik SDSS-a, glavno je iznenađenje konsulatacija kod predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Rašković, inače, dožupan šibenske županije, kojom vlada HDZ, odlučio je okrenuti leđa kolegama iz SDSS-a.

Odbio je dati podršku koaliciji “Hrvatska raste” i Zoranu Milanoviću.

Kaže da će pričekati da vidi ko će imati većinu pa će se prikloniti. Novinarima je otkrio i kako je zatražio zaštitu predsjednice jer trpi pritiske iz svoje stranke.

“Očito se nešto preko noći dogodilo, a mi ne znamo što. U svakom slučaju, kolega Rašković je prekršio dogovor koji smo imali i postigli na Predsjedništvu stranke”, rekao je Vojislav Stanimirović, predsjednik SDSS-a za Jutarnji list, neposredno nakon što je Mirko Rašković zatražio samostalne konslutacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

“Mi smo se prvo svi usuglasili da se tri potpisa manjinaca iz redova Srba u Hrvatskoj daju lijevoj koaliciji. Taj smo dogovor postigli bez primjedbi bilo koga, pa i Raškovića. Na Predsjedništvu je tako i donesena odluka nakon koje sam potpisao potporu, a Milorad Pupovac je trebao predsjednicu upoznati s našom odlukom”, objasnio je Stanimirović.

Što će dalje da preduzme SDSS, Stanimirović nije mogao da kaže jer će stranka tek nakon ovog iznenađujućeg poteza svog člana da raspravlja i donese odluku.

Hitna sjednica vrha stranke

Stanimirović je kasnije za N1 prokomentarisao Raškovićevu izjavu prema kojoj je od predsjednice Hrvatske zatražio političku zaštitu zbog političkih pritisaka, za koje ne isključuje da dolaze iz samog SDSS-a.

“Očekivalo se da će se Mirko Rašković pridržavati odluke Predsjedništva jer se složio da gospodin Pupovac u ime njih trojice preda predsjednici odluku što je na neki način danas i jučer ignorirao, nije došao na sastanak i danas smo čuli njegovu izjavu. Rašković je ispao nekorektan te je izrekao neistinu da ga netko iz SDSS-a ucjenjuje. Možda ga netko s druge strane ucjenjuje, ali mi ne. Mi ćemo sazvati hitno predsjedništvo i njegov izvršni odbor iz Šibensko-kninske županije na jednu hitnu sjednicu da razmotrimo ovakav stav i odnos prema odluci predsjedništva i onda ćemo vidjeti kakav stav prema Raškoviću zauzeti", kazao je Stanimirović za N1 .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije