Ex -Yu

Hrvatska osula paljbu po Radetu Šerbedžiji

Hrvatska osula paljbu po Radetu Šerbedžiji
Hrvatska osula paljbu po Radetu Šerbedžiji

ZAGREB - Ministarstvo hrvatskih branitelja žestoko je napalo glumca Radeta Šerbedžiju zbog, kako se navodi, njegovih izjava o posljednjem ratu.

Ministarstvo je slavnom umjetniku poručilo da taj resor ima obavezu da čuva vrijednosti i tekovine pravednog, legitimnog, odbrambenog i, kako se navodi, oslobodilačkog domovinskog rata.

"Hrvatski branitelji iz domovinskog rata su branili i odbranili Hrvatsku unutar međunarodno priznatih granica od oružane agresije koju je izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskog naroda u Hrvatskoj", navodi se, između ostalog, u saopštenju Ministarstva.

Šerbedžija je, naime, nedavno na Beogradskom sajmu knjiga predstavio svoju novu knjigu "Stranac" (izabrane pjesme) i tom prilikom rekao:

"Strašno je da ovdje ima toliko talentovanih i vrijednih ljudi, vrhunskih sportista i umjetnika, a da smo ipak uspjeli da zaratimo sa sopstvenom braćom. Uz sve te naše divne talente mi smo ostali nekako zaostali, čim smo se mogli krvavo pobiti na kraju 20. vijeka", rekao je Šerbedžija, prenijela je zagrebačka N1 TV.

Podsjetivši da su se Slovaci i Česi razišli dogovorno i u miru, Šerbedžija je dalje rekao:

"A što su naši napravili, svi narodi na prostoru bivše Jugoslavije? - Zamrzili su braću i krenuli jedni na druge. Pa nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci".

Napomenuo je i da su ti kriminalci iskoristili nepravdu koja je učinjena nesrećnim ljudima kako bi proizveli slijepu mržnju među jugoslovenskim narodima.

"Bitange, eto što su ti koji su zavadili običan narod. Od tih bitangi nije se mogla spasiti divna Jugoslavija. Nije važno ko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smijeli dozvoliti da jedan pošten i častan čovjek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo se mogli civilizacijski nositi s istorijskim trenutkom", naveo je Šerbedžija.

(N1 TV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije