Ex -Yu

Hrvatska pojačava nadzor granice s BiH i Crnom Gorom

Hrvatska pojačava nadzor granice s BiH i Crnom Gorom
Foto: Ilustracija | Hrvatska pojačava nadzor granice s BiH i Crnom Gorom

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas potpisan ugovor o uspostavi stacionarnog sistem za nadzor državne granice s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom vrijedan više od 28 milijuna kuna (3,8 milijuna evra), koji je jedan od preduslova za ulazak Hrvatske u šengensku zonu.

Zajednica ponuđača koju čine poduzeća „Securitas Hrvatska“ i „Ericsson Nikola Tesla“ s podizvođačem, kompanijom „KING ICT“, potpisali su ugovor o sprovođenju projekta uspostavljanja „Stacionarnog sustava za nadzor državne granice s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom“.

Radi se o sredstvima koja su sufinansirana iz Fonda za unutrašnju sigurnost – komponenta granice (ISF Borders).

"Provedba ovog projekta predstavlja nastavak uspostave stacionarnih sustava za nadzor vanjske kopnene granice, čije dosadašnje korištenje višestruko povećava sposobnost učinkovitog nadzora granice“, saopšteno je Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske (MUP RH).

Završetkom ovog projekta, koji je ujedno i nastavak ispunjavanja potrebnih uslova za pristupanje Hrvatske šengenskom prostoru, biće povećana učinkovitost, usmjerenost te brzina reakcije i postupanja policijskih službenika u slučaju uočavanja nezakonitog prelaska državne granice, odnosno učinkovitost nadzora vanjske kopnene granice, navodi MUP RH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije