Ex -Yu

Hrvatski mediji: Osuđeni za premlaćivanje djevojke bi mogao da pobjegne u BiH

Hrvatski mediji: Osuđeni za premlaćivanje djevojke bi mogao da pobjegne u BiH
Foto: Ilustracija | Hrvatski mediji: Osuđeni za premlaćivanje djevojke bi mogao da pobjegne u BiH
N.N.

ZADAR - Darko Kovačević Daruvarac, nepravosnažno osuđen zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje djevojke u Zadru, pušten je na slobodu, a da mu nisu izdate ikakve mjere zabrane.

"Kako Daruvarac ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i bh. postoji vjerovatnoća da poput drugih hrvatskih osuđenika pobjegne u BiH", piše "Index.hr".

Advokat Branko Šerić je objasnio da policija nema pravo zaustaviti Daruvarca na graničnom prelazu i zabraniti mu ulazak u BiH, tako da on bez ikakvog problema može pobjeći iz Hrvatske i niko mu ništa ne može.

"Policija ga nema pravo zaustaviti i zabraniti mu izlazak iz zemlje, tako da on može normalno otići. To je njegovo pravo i nitko mu ga ne može uskratiti", rekao je Šerić.

Ako to i učini, bosanskohercegovačke vlasti bi, tvrdi Šerić, morale reagovati po raspisanoj potjernici za njim te odlučiti hoće li ga izručiti Hrvatskoj ili ne.

Da bi Daruvarac završio u bosansko-hercegovačkom zatvoru, BiH mora priznati hrvatsku presudu protiv njega.

"Da bi on završio u njihovom zatvoru, BiH bi morala priznati hrvatsku presudu donesenu protiv njega, a da bi je priznali, moraju održati raspravu", objasnio je advokat Šerić dodavši da bi se proces dosta razvlačio.

On prilikom izlaska iz zatvora, nije htio da daje izjave, već je samo kratko rekao da neće ići u BiH čije državljanstvo ima.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 2

Gog

Jest mangup tuce tudje dijete zensko. Ma sudovi su nakaradni. Treba ga negdje sacekati i dobro izdegeneciti. Olos i propalice zavede curu i onda tuce. Na prislilni rad treba ga.

Draža

Svi zločinci na jednom mjestu. Federacija BiH. Tamo im i jeste mjesto.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije