Ex -Yu

Incidenti na lokalnim izborima u Mionici

Incidenti na lokalnim izborima u Mionici
Incidenti na lokalnim izborima u Mionici

BEOGRAD - U mjestu Mionica u središnjoj Srbiji, gdje se u nedjelju održavaju lokalni izbori, došlo je do više incidenata.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je u prijepodnevnim satima u Mionici došlo do napada na trojicu aktivista Socijalističke partije Srbije (SPS), Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke (DS) u tri različita slučaja, i istaknuo da je takvo ponašanje u izbornom danu nedopustivo.

Stefanović je u izjavi Tanjugu rekao da se, prema do sada raspoloživim informacijama, radi o nanošenju lakših tjelesnih povreda od strane nepoznatih osoba.

Kako je istaknuo, policija intenzivno radi na rasvjetljavanju sva tri slučaja, a u Mionicu je upućen i načelnik policijske uprave Valjeva.

"Upozoravam sve učesnike izbornog procesa u Mionici da će policija poduzeti najoštrije potrebne mjere da održi javni red i mir", rekao je Stefanović te dodao kako niko neće biti povlašten zbog pripadnosti bilo kojoj političkoj opciji.

Informacije koje dolaze iz stranačkih štabova su kontradiktorne. Tako iz DS-a navode da su aktivisti SNS-a pretukli kandidata DS-a za predsjednika opštine Mionica Milana Gavrilovića, dok SNS tvrdi da su aktivisti DS-a napali aktiviste SNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije