Ex -Yu

Invalidi ne odustaju od smjene ministra

Invalidi ne odustaju od smjene ministra
Invalidi ne odustaju od smjene ministra

ZAGREB - Predsjednik Udruženja hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški pročitao je nakon izlaska iz Hrvatskog sabora, gdje su se predstavnici protesta zadržali jedva petnaestak minuta, proglas u kojem ističu da neće nastaviti razgovore o donošenju Ustavnog zakona o pravima hrvatskih veterana dok se ne ispuni zahtjev za smjenama ministra Predraga Matića i njegove zamjenice i pomoćnika, što su okupljeni pozdravili aplauzom.

Glogoški je na Markovom trgu pozvao premijera Zorana Milanovića, predsjednika Republike Ivu Јosipovića i predsjednika Sabora Јosipa Leku da odrede datum i vrijeme kada će, kako je rekao, "šačica ljudi" doći na Markov trg i Trg bana Јelačića kako bi im pokazala njihovu snagu i zajedništvo, prenosi RTRS.

"Na njima je odluka. Početkom iduće nedjelje očekujemo da se predsjednici Vlade, Sabora i Republike izjasne o našim zahtjevima", rekao je Glogoški veteranima koji su se nakon toga ponovno uputili ispred Ministarstva u Savskoj ulici.

Okrugli sto na kojem se u Saboru danas trebalo raspravljati o  pravima veterana potrajao je svega petnaestak minuta jer su nakon uvodnih riječi Leke i Glogoškog predstavnici invalida i veterana napustili skup.

Povorka s oko 800 hrvatskih ratnih vojnih invalida  došla je pred Hrvatski sabor nešto iza podneva na skup o njihovim pravima, na koji ih je pozvao Leko.

Na Markov trg, koji obezbjeđuju jake policijske snage, veterani su došli noseći sliku preminule Nevenke Topalušić, državne zastave i zastave gardijskih brigada, te transparente s porukama "100 posto za Hrvatsku" i "Uvijek vjerni Bogu i domovini".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije