Ex -Yu

Ispitana mala Jana, ćerka ubijene Jelene

Ispitana mala Jana, ćerka ubijene Jelene
Foto: Facebook | Ispitana mala Jana, ćerka ubijene Jelene

BEOGRAD - Jana Marjanović, šestogodišnja ćerka Zorana Marjanovića osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene, saslušana je danas u Višem javnom tužilaštvu, potvrđeno je Tanjugu.

Kako je za Tanjug rekla portparol Tužilaštva ,Tatjana Sekulić, Jana je ispitana u okviru dopune istrage protiv Marjanovića, koju je naložio Viši sud.

Prema pisanju medija Marjanovićevi advokati su prenijeli da je devojčica potvrdila njegov alibi jer je rekla tužiocu da je otac Zoran bio sve vrijeme uz nju u periodu kada je njena majka svirepo ubijena na nasiopu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Djevojčica je ispričala kako je sve vrijeme bila sa tatom, da se majka odvojila od njih pošto je otišla da trči nasipom i da je poslije nekog vremena više nisu vidjeli od žbunja. Kazala je da su potom pošli za njenom mamom i da ju je otac sve vrijeme držao za ruku. Kada su vidjeli da od njene mame nema ni traga ni glasa pozvali su policiju, prenose mediji.

Protiv Marjanovića je u toku dopuna istrage u Višem javnom tužilaštvu pošto mu je Viši sud 20. marta vratio optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u cilju ispitivanja osnovanosti optužnice.

Sud je tada, pored ostalih dokaza, naložio da se ispita u svojstvu svjedoka maloljetna ćerka Zorana i ubijene Jelene Marjanović, inače, pjevačice i svojevremeno učesnice takmičenja Zvezde Granda.

Marjanović se od hapšenja u septembru prošle godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanijevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dvije godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije