Ex -Yu

Iz starog bagrema curi nafta?

Iz starog bagrema curi nafta?
Foto: Ilustracija | Iz starog bagrema curi nafta?

KANJIŽA - Iz ogromnog stabla japanskog bagrema, starog više od jednog vijeka, u ataru Doline na području vojvođanske opštine Kanjiža neprekidno curi tekućina slična prljavoj nafti ili starom motornom ulju.

Vlasnik njive na kojoj se nalazi bagrem Peter Bičkej kaže da mu nije jasno o čemu je riječ, niti kako je uopšte ta tekućina dospjela u drevno stablo. 

"Nismo ispitivali, i ne znamo o čemu je reč. Curi iz stabla nešto, što meni liči na nekakvo ulje ili naftu. Do pre dve godine, stablo je bilo zdravo i nikakva tekućina nije iz njega izlazila", rekao je Bičkej, prenosi novosadski portal "Dnevnik". 

On je dodao da se u neposrednoj blizini njive nalazi bušotina Naftne industrije Srbije (NIS).

"Nimalo nisam oduševljen tom bušotinom, jer se nedavno iz nje izlila sirova nafta i zagadila mi oranice. Ta bušotina ne samo da zagađuje moje oranice, nego mi je posljednjih godina zagadila i bunar s vodom", kaže Bičkej. 

Odbornik u Skupštini opštine Kanjiža Dejan Pejak, potvrdio je "Dnevniku" da je sirova nafta po imanju Bičkeja "tekla u potocima". 

"Vidljivo je bilo da sirova nafta u potocima teče na njegovoj njivi. Znam takođe da Bičkej već više godina ima problema sa zagađenjem vode u bunaru, čiji vodonosni sloj je na 105 metara. Kontaktirao sam sve nadležne službe iz ekološkog i poljoprivrednog sektora, pa se nadamo da oni rade sada svoj posao i da će naći rešenje za taj problem", rekao je Pejak. 

Reagujući na izlivanje sirove nafte iz bušotine po imanju Petera Bičkeja, iz NIS-a su saopštili, da je "problem riješen" u roku od 24 časa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije