Ex -Yu

Izabrani dobitnici "Najplemenitijeg podviga godine"

Izabrani dobitnici "Najplemenitijeg podviga godine"
Foto: novosti/Z. Jovanović | Izabrani dobitnici "Najlemenitijeg podviga godine"

BEOGRAD - Ivan Ristić iz Leskovca dobitnik je prestižne nagrade "Najplemenitiji podvig godine", a među dobitnicima zlatnih plaketa u tradicinalnoj akciji "Večernjih novosti" su i monahinje manastira Sveta Petka kod Paraćina i šesnaestogodišnja Jovana Leposavić iz Beograda.

Žiri, predvođen akademikom Matijom Bećkovićem odlučio je da 55. titulu najplemenitijeg pojedinca u prošloj godini dodijeli Ivanu Ristiću /39/ iz Leskovca - starijem vodniku Prve brigade Vojske Srbije u Pančevu, koji je rizikujući svoj život, spasio život žene koju je muškarac pokušao da ubije nožem.

Zlatnom plaketom za najplemenitiji kolektivni podvig žiri je jednoglasnom odlukom nagradio monahinje manastira Svete Petke u Izvoru kod Paraćina, navode "Večernje novosti".

Aleksandru Ćupu /39/ iz Novih Banovaca, zlatna plaketa za najplemenitiji podvig, dodijeljena je posthumno. On je poginuo na auto-putu kod Dobanovaca, kada je pokušao da pomogne ljudima koji su "puntom" udarili u bankinu.

Zlatnu plaketu za dječiji podvig žiri je dodijelio Jovani Leposavić /16/ iz Beograda, koja je poslije izlječenja od karcinoma organizovala niz humanitarnih akcija za najmlađe onkološke pacijente.

Osim srebrnih plaketa čije je dobitnike žiri takođe izabrao, ove godine specijalno priznanje biće uručeno i Tamari Grujić, autorki emisije "S Tamarom u akciji", koja svojim serijalom prema mišljenju članova žirija podstiče plemenitost i požrtvovanost.

Zlatne i srebrne plakete za najplemenitiji podvig godine biće uručene 13. februara u 12.00 časova u Skupštini grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije