Ex -Yu

Izbacili ga iz kafića, vratio se pa zapalio lokal i jednog gosta

Izbacili ga iz kafića, vratio se pa zapalio lokal i jednog gosta
Foto: Ilustracija | Izbacili ga iz kafića, vratio se pa zapalio lokal i jednog gosta

U jednom kafiću u mjestu Kuče, pored Velike Gorice, u nedjelju naveče se odigrao rijetko viđen incident.

Muškarci su se prvo potukli oko 23 sata, a jedan od njih je izbačen iz kafića. On se ubrzo vratio i zapalio dio kafića i jednog gosta.

Policija je utvrdila da je piroman 34-godišnjak, nad kojim su u međuvremenu dovršili kriminalističko istraživanje.

Kako su kazali iz policije, 34-godišnjaka se sumnjiči da je počinio krivično djelo "Dovođenje u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom".

"Sumnja se da je 34-godišnjak u nedjelju, 17. ožujka, oko 23.20 sati u ugostiteljski objekt u Kučama u Ulici sv. Fabijana, dok je u ugostiteljskom objektu bilo petnaestak gostiju, u prostor zatvorene terase bara bacio plastičnu bocu u kojoj se nalazila zapaljiva tekućina - benzin, a na vrhu koje se nalazila tkanina koju je prethodno zapalio", saopštili su iz PUZ-a.

Nakon bacanja boce s benzinom, zapalili su se tepih, dvije stolice i ulazna vrata. Benzin se potom raspršio i na jednog gosta, 23-godišnjaka koji je stajao u blizini tepiha, te mu je plamen zahvatio odjeću. U događaju je 23-godišnji mladić lakše povrijeđen, a materijalna šteta iznosi oko 5.000 kuna (oko 1.300 KM).

Tokom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je alkotestiran te mu je izmjerena koncentracija od 1,50 g/kg alkohola u organizmu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava je dostavljena Opštinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije