Ex -Yu

Još jedna istraga protiv Šarića

Još jedna istraga protiv Šarića
Još jedna istraga protiv Šarića

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu vodi još jednu istragu protiv narko-bosa Darka Šarića zbog, kako se sumnja, fiktivnog ugovora o pozajmici koji je 2009. godine zaključio s odbjeglim Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, kako bi u legalne tokove ubacio 1,8 miliona evra.

Tužitelj za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je za Tanjug kako je u toku istraga po zahtjevu tužitlaštva koju vodi istražni sudija, jer je započeta po starim odredbama Zakona o kaznenom postupku (ZKP), prije 15. januara 2012. godine, kada je tužilačka istraga po novom ZKP zamijenila sudsku.

Ugovor o kojem je riječ sklopljen je  2009. godine, prije akcije  Balkanski ratnik nakon koje je raspisana potjernica za Šarićem.

Prema tom ugovoru, Šarić je 1.860.000 evra pozajmio od Radulovića, a vraćanje je garantirano Šarićevom vilom na Tatarskom brdu.

Sumnja se, međutim, da je riječ o pranju novca i da nikakve pozajmice nije bilo.

Istragom je obuhvaćen i Radulović, no on je u bijegu  i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Radulović i Šarić se već nalaze na optužnicama tužilaštva za organizirani kriminal koje se tiču pranja novca kao i krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u zemlje zapadne Evrope.

Protiv Šarića do sada je podignuto ukupno sedam optužnica zbog sumnje da je oprao 22 miliona evra.

 Takođe, protiv njega se vodi i postupak zbog krijumčarenja  više od 5,7 tona kokaina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije