Ex -Yu

Kako teku zatvorski dani kapetana Dragana...

Kako teku zatvorski dani kapetana Dragana...
Kako teku zatvorski dani kapetana Dragana...

Trenutno najpoznatiji zatvorenik u Hrvatskoj, koji se nalazi u istražnom zatvoru nešto manje od mjesec dana, u međuvremenu je sebi poboljšao smještaj kupovinom ventilatora i televizora

Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan, posjetili su u zatvoru na splitskim Bilicama u Hrvatskoj australijski i srpski konzul.

Džon Rid, konzul ambasade Australije i zamjenik australijske ambasade u Hrvatskoj, i Nenad Maričić, savjetnik i konzul iz Ambasade Republike Srbije u Zagrebu, pitali su Vasiljkovića o tretmanu koji ima tokom boravka u zatvoru.

Takođe, su mu izrazili podršku i ponudili pomoć u svemu što mu je potrebno. Vasiljković, naime, ima australsko i srpsko državljanstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Od početka boravka u zatvoru u Splitu Dragan Vasiljković je izražavao zadovoljstvo smještajem. Žalio se jedino na dosadu.

U skladu sa zakonskim propisima Ministarstvo pravosuđa nije dužno zatvorenicima osigurati televizor, nego ga mogu sami nabaviti uz dozvolu suda, pa je Dragan Vasiljković dao novac da mu bude kupljen i dostavljen, kao što propisuje kućni red zatvora.

Takođe,naručio je i ventilator jer je ljeti na Bilicama nesnosno vruće zbog toga što nemaju klimu. Obe narudžbine su mu ispunjene i sada u ćeliji može prekratiti vrijeme i lakše podnosi visoke temperature.

Osim televizora, Dragan Vasiljković prekraćuje vreme i dvosatnim šetnjama na koje ima pravo svakodnevno. Izvode ga odvojeno od ostalih zatvorenika i svaki dan u drugo vrijeme zbog visokog sigurnosnog rizika, piše Slobodna Dalmacija.

Vasiljković je spreman da angažuje tim od tri advokata, međutim, još uvek nije ni jednom popisao punomoć za zastupanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije