Ex -Yu

Kapetan Dragan: Dokazaću da nisam kriv

Kapetan Dragan: Dokazaću da nisam kriv
Kapetan Dragan: Dokazaću da nisam kriv

BEOGRAD - Dragan Vasiljković /61/, poznatiji kao Kapetan Dragan, izjavio je da će iznijeti dovoljno dokaza da nije bio umiješan u ratne zločine o kojima govori optužnica koju je protiv njega podigla Hrvatska.

"Najzadovoljniji sam što se u toku dosadašnjeg sudskog postupka videlo da me svedoci optužbe ne terete onako kao je to prikazaano u javnosti. Sada su na redu moji svedoci", izjavio je Vasiljković za beogradske "Večernje novosti".

U izjavi proslijeđenoj posredstvom njegovog advokata Slađane Čanković, Vasiljković je dodao da je dosadašnje suđenje bilo korektno i da je zadovoljan postupkom, ali mu zbog pregleda obimne dokumentacije, problem predstavlja to što mu nije dozvoljeno da koristi kompjuter u zatvoru.

Advokat Čolaković navodi da je pritisak javnosti bio najveći problem tokom suđenja i izražava uvjerenje da će do kraja suđenja biti jasno kakvu je ulogu imao Vasiljković u događajima koje spominje optužnica.

Vasiljkovićev advokatski tim za sada ne pominje koliko će svjedoka odbrane biti, a očekuje se da će na sudu biti prikazan i video-materijal.

Odbrana će sa ispitivanjem svjedoka početi u aprilu ili najkasnije maju, a teško je prognozirati kada će biti izrečena presuda, navodi list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije