Ex -Yu

Karamarko: Most sa SDP-om želi da sruši Vladu

Karamarko: Most sa SDP-om želi da sruši Vladu
Karamarko: Most sa SDP-om želi da sruši Vladu

Predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko optužio je manjinsku koalicionu stranku Most da zajedno sa SDP-om pokušava da sruši vladu.

On tvrdi da Most želi na vlast da vrati Zorana Milanovića i poručio da neće dopustiti da njemu ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi.

Hrvatska vlada u petak većinom glasova nije izglasala nepovjerenje Karamarku, dok su ministri iz Mosta nezavisnih lista i njihov lider Božo Petrov bili za nepovjerenje.

Karamarko je na izbornoj skupštini HDZ-a rekao da vladu u kojoj je HDZ stožerna stranka pokušavaju srušiti oni kojima su puna usta reformi, ali samo deklarativno, prenijela je Hina.

On je rekao da je HDZ imao razumijevanja za Most, ali da Hrvatska nema vremena za čekanje ni za iscrpljivanje još jednim izborima i da treba jaku i odlučnu vladu.

U međuvremenu vlada je na svom sajtu objavila obrazloženje u kome odbija sve navode Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Karamarku i predlaže Hrvatskom saboru da učini isto, navela je Hina.

U obrazloženju se ističe da je neutemeljeno tražiti političku odgovornost Karamarka na osnovu "netačnih i paušalnih" navoda.

Vlada navodi da eventualna odgovornost Karamarka treba da se utvrdi pred nadležnim tijelima zbog čega je Karamarko sam zatražio od Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa pokretanje postupka.

SDP je 18. maja predao Saboru prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Karamarku zbog njegove uloge u takozvanoj aferi povodom poslovne saradnje njegove supruge sa lobistom Mola Josipom Petrovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije