Ex -Yu

Kerkez saslušan, izvještaj u Tužilaštvu

Kerkez saslušan, izvještaj u Tužilaštvu
Kerkez saslušan, izvještaj u Tužilaštvu

BEČ - Vlasnik profila "Goran Vlade Kerkez", koji je uputio prijetnje preko fejsbuka srpskom premijeru Aleksandru Vučiću, saslušan je i o tome je napravljen izvještaj koji je prosljeđen tužilaštvu, potvrđeno je u Službi za zaštitu ustavnosti (LV) pokrajine Salcburg, u kojoj živi vlasnik profila.

LV je Gorana Kerkeza, koji je za sebe napisao da je rodom iz Banjaluke, pozvala na saslušanje, on se odazvao i saslušan je u vezi prijetnji upućenih srpskom premijeru.

"Saslušali smo ga i izvještaj proslijedili tužilaštvu. On je tokom saslušanja izneo svoje viđenje i sada je na sudu da odluči o daljem postupku", rekli su u LV.

Na tužilaštvu je da utvrdi da li će protiv njega biti podignuta optužnica.

Vlasnik profila sa kojeg su upućene prijetnje premijeru Vučiću, izvjesni Goran Kerkez, sinoć je na svom Fejsbuk profilu napisao da ga je austrijska policija saslušala.

"Beograd je intervenisao odmah posle mog poslednjeg vređanja (Aleksandra) Vučića i (Nebojše) Stefanovića u roku od sat vremena.  Već sam davao izjavu policiji. Objasnio sam da sporni post nisam postavio na svoj profil, već na Počučin sa namerom da ljudima skrenem pažnju da je žrtva srpske BIA koja želi njegovo izručenje Srbiji", napisao je Kerkez na svom Fejsbuk profilu.

Kerkez kaže da ne zna da li će doći do suđenja protiv njega, ali da namjerava da "osramoti premijera Vučića i austrijsko pravosuđe, tvrdeći da mu se u toj zemlji krše osnovna ljudska prava.

On je naveo i da mu policija nije dala kopiju izjave koju je dao, iako je na to imao pravo.

Kerkez se na svom profilu "hvali" da je navodno oborio vladu Alfreda Guzenbauera, protiv kojeg je navodno podnio krivične prijave u vezi nekih afera. Kerkez se već u prošlosti u više navrata obraćao medijima sa navodnim informacijama o aferama na Balkanu i u Austriji.

           

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije