Ex -Yu

Kitarović: Podrška nedjeljivosti Kosova

Kitarović: Podrška nedjeljivosti Kosova
Kitarović: Podrška nedjeljivosti Kosova

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je u razgovoru s šefom diplomatije Kosova Enverom Hodžajem pružila podršku integritetu i nedjeljivosti Kosova.

Ona je rekla i da Hrvatska podržava članstvo Kosova u evroatlanskim integracijama, saopštila je služba za odnose s javnošću predsjednika države.

Grabar-Kitarović i Hodžaj su ocijenili da su bilateralni odnosi Zagreba i Prištine "izvrsni i partnerski", a u razgovoru su razmotrili i mogućnosti za jačanje i privredne saradnje.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su razmijenili mišljenja i o političkom i bezbjednosnom stanju na jugoistoku Evrope, "složivši se u ocjeni niza prijetnji i potrebi češće razmjene mišljenja o ovoj temi između dvije države".

Predsjednica Hrvarske je čestitala građanima Kosova Dana nezavisnosti.

Hodžaj se u okviru zvanične posjete Zagrebu ranije danas susreo i s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i ministrom spoljnih i evropskih poslova Davorom Ivom Štirom. I u tim susretima je ocjenjeno da su odnosu Hrvatske i Kosova odlični, kao i da treba ojačati privrednu saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije